PROJEKT KUCHNI

ETAP I

– SPOTKANIE Z INWESTOREM + PODPISANIE UMOWY

Podczas spotkania omawiane są wszystkie szczegóły dotyczące współpracy, jej przebiegu, terminów oraz podpisywania jest
umowa na prace projektowe. Warunkiem rozpoczęcia prac nad projektem oprócz umowy jest wpłata zaliczki.
Przeprowadzamy również wywiad na temat projektowanego wnętrza, który następnie uzupełniany jest ankietą.

– INWENTARYZACJA + DOKUMENTACJA FOTOGRAFICZNA

Inwentaryzacja czyli wizja lokalna i pomiar kuchni oraz wykonanie dokumentacji fotograficznej.
Zazwyczaj odbywa się w tym samym dniu, kiedy pierwsze spotkanie. Jeśli nie możliwe jest wykonanie inwentaryzacji,
dopuszczalne jest wykonanie projektu na podstawie dokumentacji dostarczonej przez Inwestora.

– ANALIZA POTRZEB I OCZEKIWAŃ

Przed przystąpieniem do projektu przekazujemy Inwestorowi ankietę w celu sprecyzowania potrzeb i oczekiwań Inwestora,
zapoznania się z preferencjami stylistycznymi, materiałowymi, dotyczącymi wyposażenia, oświetlenia oraz określenia
innych dodatkowych wytycznych. Oprócz analizy prosimy również o przygotowanie kilku inspiracji z wnętrzami które trafiają w gust inwestora.

ETAP II

– UKŁAD FUNKCJONALNY

To koncepcja układu funkcjonalnego wnętrz w formie rzutów 2D przedstawiający projektowany układ ścian działowych,
rozmieszczenie mebli i wyposażenia. Ilość propozycji uzależniona jest od możliwości i metrażu danego wnętrza,
zazwyczaj są to co najmniej 2-3 propozycje.

– MOODBOARD

Czyli tzw. tablica inspiracji. Przygotowywana z reguły w dwóch wariantach, w formie kompozycji graficznej
składającej się z przykładowych wnętrz, materiałów, wyposażenia i kolorystyki w stylu preferowanym przez Inwestora.
Propozycje są wynikiem ustaleń i ankiety z wcześniejszego etapu. Jest to wstęp do przygotowania wizualizacji.

ETAP III

– WIZUALIZACJE

Przygotowywane po zatwierdzeniu układu funkcjonalnego wnętrza oraz moodboardów. Przedstawiamy dwie propozycje zgodne
z wcześniejszymi ustaleniami. Są to minimum 3-4 ujęcia

ETAP IV

– DOKUMENTACJA TECHNICZNA

Wykonanie dokumentacji składającej się z rysunków technicznych niezbędnych do realizacji wnętrz zgodnie
z zaakceptowanymi wizualizacjami. W skład dokumentacji wchodzi:
– rzut aranżacyjny w skali 1:25
– rzut posadzki określający materiały, sposób ułożenia, szczegóły dotyczące wykończenia w skali 1:25
– rzut sufitów podwieszanych i zabudowy z płyt gipsowo-kartonowych w skali 1:25
– schemat projektowanych instalacji elektrycznych w skali 1:25
– schematy projektowanych instalacji wodno-kanalizacyjnych w skali 1:25
– rzut oświetlenia określający modele opraw oraz ich rozmieszczenie w skali 1:25
– rozwinięcia ścian w formie widoków w skali 1:25
– rysunki szczegółowe zabudowy mebli kuchennej, w tym podział frontów, podział wnętrza zabudowy, proponowane systemy , opis materiałów (blaty, fronty, korpusy, uchwyt itd.) w skali 1:25
– zestawienie z propozycjami sprzętów, elementów gotowych oraz wyposażenia

ETAP V

– PRZEKAZANIE DOKUMENTACJI

Dokumentacja projektu kuchni składa się z rysunków technicznych, wizualizacji wybranego wariantu
oraz zestawienie materiałów i wyposażenia. Całość przekazujemy w dwóch egzemplarzach oraz w wersji elektronicznej.

OBEJRZYJ WYBRANE PROJEKTY